MALZEMELER
5 adet Muz kabuğu
1 adet Ufak boy kırmızı soğan
1 yemek kaşığı Hardal tohumu
1 yemek kaşığı Kişniş tohumu
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 adet Kurutulmuş kırmızı acı biber
1/2 tatlı kaşığı Tarçın
1/4 tatlı kaşığı Karanfil
4 adet Kakule
1 adet Yıldız anason
2 adet Kapya biber
2 adet Portakalın suyu
1 tatlı kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı Şeker
1 parmak büyüklüğünde Zencefil
HAZIRLANIŞI
1-Muz kabuklarını iyice yıkayın, kaynar suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Ufak doğrayıp kenara alın.
2-Soğanı ufak ufak doğrayın.
3-Tencerede hardal ve kişniş tohumlarını kavurun.
4-Tereyağı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Soğanı da ekleyip 2-3 dakika pişirin.
5-İçine zencefili rendeleyin, biberleri ufalayın ve tüm baharatları ekleyip karıştırın.
6-Kapya biberleri ufak doğrayın ve muz kabuklarını ile birlikte tencereye ilave edip karıştırın.
7-Portakal suyunu, tuz ve şekeri ekleyin ve 20-25 dakika arada karıştırarak pişirin.